Facebook
ОУ Св. Климент Охридски
Основно училище в град Дупница

История

Началото е 15 септември 1978 год.  Септемврийското слънце е окъпало в позлата гордия корпус на бялата сграда. Пременено за празничния ден, като истински дворец на просветата, училището разтваря за първи път врати за да посрещне своите възпитаници в присъствието на много гости и родители.  Училището в началото е разполагало с 32 класни стаи и кабинети, физкултурен корпус със закрит плувен басейн и физкултурен салон, работилници по трудово обучение, библиотека с над 7000 тома книги и модерна столова с 252 места.

През периода 1980-1984 год. Училището е базово при положение на новата учебна програма 1-3 клас. За обмяна на добрия педагогически опит са установени контакти с ОУ ,,Св. Климент Охридски“- гр. Сандански. За постигнати много добри резултати в учебно възпитателната работа училището е многократно награждавано с парични награди и грамоти. Като базово училище, по приложение на новата на новата програма и приема на шестгодишните деца, е било посетено през септември 1984год. и октомври 1895 год.  От две групи учители от страната на изгряващото  слънце- Япония. Срещите са протекли сърдечно и ползотворно.

През 1992 год.  училището е преименувано от  ОУ,, Георги Муструков“ в ОУ,, Св. Климент Охридски“, а от  06 август 2017 год.  училището е преобразувано в средно в СУ,, Св. Климент Охридски“ гр. Дупница.